Biografie2019-01-04T13:34:04+00:00

“Vooruitkijken met beleid, sturen in plaats van bijsturen.”

Martijn de BedrijfsEconoom

Ik ben van mening dat een herijking van de ‘set of tools’ van de bedrijfseconoom nodig is en een herziening van de ‘skills set’. En wel op korte termijn. Het platform is er niet alleen voor bedrijven die verder durven te kijken dan winstmaximalisatie op korte termijn, maar juist ook voor de nieuwe generatie bedrijfseconomen die uitgedaagd wil worden.

Mijn visie is dat de ecosystemen onderwijs en bedrijfsleven gaan samenvloeien om innovatie en leren te laten beklijven. Transformeren naar een gezamenlijk ecosysteem. Met resource sharing, asset sharing en co-creation als pijlers voor een gezamenlijk business model.

Als bedrijfseconoom is het mijn droom het platform te bieden waar de transformatie plaats vindt voor de bedrijfseconomie, waar de verbinding gelegd wordt en de nieuwe generatie bedrijfseconomen klaargestoomd wordt. Waar nieuwe bedrijfseconomische vraagstukken samen opgelost worden. Ik ga voor purpose & impact en wil met dit platform een hoger doel meegeven door het onderwijs op de juiste manier er bij te betrekken: Be the change you want to see in this world!

Martijn Terpstra (1976) is bedrijfseconomisch adviseur. In 2012 genomineerd voor ‘Finance talent of the year’. In 2013 gestart met Daar&Tegen Bedrijfspartner. Zijn bedrijf werkt vanuit de filosofie ‘vooruitkijken met beleid, sturen in plaats van bijsturen.’

Do the right things AND do the things right!

Hij heeft gewerkt voor internationale en nationale bedrijven. Voor commerciële bedrijven, voor financiële instellingen en voor Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI’s) in de culturele sector en in de ontwikkelingshulpsector.

Martijn heeft een passie voor ‘het verhaal achter de cijfers’: bedrijfseconomische vraagstukken tegen het licht van maatschappelijke ontwikkelingen.